Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.10.2012 15:36 - ВЪЗМУТЕН СЪМ
Автор: whataworlds Категория: Лични дневници   
Прочетен: 701 Коментари: 0 Гласове:
0



Честит ви Хелоуин, мили будители!
Училищата във Великотърновска област са в трескава подготовка за празник. Не за 1 ноември – Деня на народните будители, а за 31 октомври – Хелоуин. Децата масово изрязват прилепи и вещици, дълбаят тикви, правят си страшни костюми, подготвят си партита. Някои учители дори дадоха специални указания на своите ученици в сряда да се явят в школото маскирани. Щандове в големи търговски вериги са препълнени с маски, гримове и други хелоуински атрибути.
За малцината, които не са просветени, припомняме: Хелоуин е празник, който се чества на 31 октомври най-вече в англоговорящите страни Великобритания, Ирландия, Канада и САЩ. Началото си води от келтския езически празник Сауин и католическия Вси светии.
Що ще това чудо по българските земи? Всъщност нищо чудно няма. Същото каквото прави и свети Валентин, същото каквото прави и Санта Клаус. Приемаме с отворени обятия, сърца, души и да не казвам още какво, всичко що е чуждоземско. Разбираме, не разбираме за какво става въпрос, карай да върви!…
Какво точно възпитава Хелоуин у децата? На какво ги учи? Каква е неговата същност. Това няма значение. Не помня обаче учителите да са искали децата да отидат на училище като лазарки или като коледарчета.
Всеки път, като наближи 1 ноември, разни умни глави започват да ме убеждават как тийнейджърите не знаели за нашите духовни водачи, щото всичко им било представяно скучно. Не било атрактивно за тях. Ами да бяха прочели милите дечица например биографията на Ботев, на Левски или на Миткалото. Защото, ако там няма екшън, здраве му кажи…
Прехласването по Хелоуин е тъжно, но не е случайно. То е просто поредната крачка към закриването на българската държава. С нейните все по-болни, все по-необразовани, отчаяни, озлобени и все по-оредяващи български граждани.
Затова да слагаме маските, да се гримираме и да се костюмираме! И да си спомним как в последното си интервю за “Янтра ДНЕС” писателят Дончо Цончев възкликна със сълзи: “Господи, на нас ли се падна да затрием Отечеството?!”
Мила МИЛЧЕВА
инф:
http://www.dnesbg.com/obshtestvo/predizvikano-2.html 


Тагове:   будители,   Хелуин,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: whataworlds
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20869
Постинги: 6
Коментари: 11
Гласове: 4
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031